Presentació
Biografia
Bibliografia
Adults
Juvenil
Altres
Teatre
Fotos
Contacte


  Juvenil > L'Ocupant

 
 

 

   
 

Oxford University Press, Madrid 2010.
Col·lecció “L’arbre de la lectura”
ISBN: 978-84-673-5659-5
275 pàgines


   
 
Text contraportada:

Després d’una baralla amb uns companys de l’institut, l’Albert mira d’escapar-se’n i busca refugi a les ruïnes d’una fàbrica. Allà es troba amb un personatge inquietant i deforme que li demana ajuda per enfrontar-se a una criatura estranya que sembla viure al soterrani de l’edifici.
La història arrenca en l’àmbit escolar d’un institut, però es va convertint a poc a poc en un relat de realisme màgic, on queden desdibuixats els límits entre la realitat i la fantasia. Una narració intensa que no dóna respir al lector.

 
 
   
   
Opina l'autor:
  Si la primera intenció va ser la d’escriure un relat de terror, de mica en mica em va interessar molt més el que anomenaria “terror psicològic”, una mena de viatge accidentat en forma de thriller a la ment del protagonista. L’estructura de la novel·la la trobo molt suggeridora (fins i tot hi ha un parell de pàgines que es repeteixen, paraula per paraula, amb poquíssimes variacions) i el clímax final remet a la conjunció en el temps i en l’espai de dues trames diferents, una mica com a la meva novel·la MAX.  
 
   
   
La crítica diu:
  “Una història que flueix i on l’autor demostra un bon domini del temps intern, del llenguatge, amb descripcions acurades que permeten fantasiejar el lector, i un final obert que convida a no acostar-se a velles fàbriques”

Joan Portell. Faristol n 69

“La qualitat de la redacció del text és destacable, res a veure amb les ambicioses pretensions argumentals i estructurals. També destaca la conjunció d’estils i registres adaptats a cada personatge, cosa que enriqueix el llenguatge urbà predominant”.

Paula Fernández. El faro de Vigo.

“Res no és el que sembla. El que comença tal vegada com un relat d’assetjament escolar deixa entreveure, a mesura que ens hi endinsem, un rerefons oníric ple de símbols. I tot genera desassossec. (...) El món adolescent, amb les seves transgressions i els seus dubtes, apareix ben delineat en el relat. (...) L’acció transcorre, no cal dubtar-ho, sembrant la intranquil·litat en el lector, i en les darreres pàgines es transforma en un cop directe a l’estómac”.
Joan Bustos. Faristol 73

L’obra, a més a més del castellà, ha estat traduïda al gallec per Roxelio Xabier García Romero.

 

 

 

 

 

 

 

 


Llegiu-ne un fragment...