Presentació
Biografia
Bibliografia
Adults
Juvenil
Altres
Teatre
Fotos
Contacte


  Juvenil > Kalimán en Jericó

 
 

 

   
 

Bambú. Barcelona 2014.
Colección Vivencias.
150 pàgines
ISBN: 978-84-8343-310-2


   
 
Text contraportada:

Llegué a Medellín buscando a Adrián y conocí a Nahum, a Hernán Darío, a Jonathan, A Víctor Manuel, a Fernando, a Juan Esteban, a Rubén Darío, a Willinton, a Douglas, a José Daniel, a Ángel Antonio, a Julio y a Fabio. En Barcelona yo soy Santiago, pero aquí, en la Fundación Faro de Jericó, soy Kalimán, el héroe que escucha las historias reales de unos muchachos heridos, maltratados, desterrados de la buena vida. No se puede borrar lo vivido, y aprender a caminar de nuevo no es tarea fácil. Pero los pelaos de Faro también son Kalimanes, han abandonado la calle y las drogas y el malvivir para empezar a mirar hacia el futuro con esperanza. Por todos ellos, Kalimán nunca se rinde.

Kalimán en Jericó es un mosaico de historias reales que, entrelazadas, nos ofrecen el retrato de una infancia rota. Un libro valiente y necesario.
 
 
   
   
Opina l'autor:
  L'estiu de 2011, convidat per la Fundació Jordi Sierra i Fabra a Medellín, vaig viure una experiència commovedora al poble de Jericó al costat de joves de entre 12 i 18 anys rescatats dels carrers. Em van explicar les seves tristes històries de pèrdua, abusos rebuts i drogues. Els vaig prometre que les transformaria en una novel·la, i així ho he fet. Kalimán és un regal per a ells i una invitació als lectors d'aquí a conèixer una realitat llunyana. La duresa dels fets, en aquest cas, i poc habitual en mi, s'ha tenyit de poesia i tendresa.  
 
   
   
La crítica diu:
 

Dins la col·lecció Vivencias, Àngel Burgas ofereix un mosaic d'històries (protagonitzades per nois amb una infantesa difícil) que ha conegut en primera persona en una estada a Colòmbia. Un text escrit a base d'emocions, reflexió i bons sentiments"

Lluís Llort. El PuntAvui.

" A voltes, com l'àngel de la coberta i l'Àngel Burgas, algú cau del cel i els ofereix a aquella canalla una segona oportunitat. Burgas dibuixa una obra meravellosa, una novel·la que ens explica com d'afortunats podem arribar a ser i com d'orbs ens convertim quan només aspirem a una Wii (...). Gran savi dels ritmes interns de les novel·les, Burgas acaba la narració amb la punyent però esperançadora vida d'en Fabio. Un final que ens atrapa per pensar que malgrat el Segon Origen que ens ha tocat viure, nosaltres vam tenir una mare que ens explicava contes i ens curava les ferides dels genolls si anàvem per terra".

Joan Portell. Llibres al replà.

"Aquest no és un llibre fàcil (...). És una lectura dura, perquè ens condueix per estampes d'extrema violència, pobresa i ignorància. Tot i això, Burgas confessa que ells m'han fet un regal i jo els ho he agraït amb aquest llibre"

Cristina Vilà. Setmanari Empordà

"Hay experiencias que bien valen una historia. Esto es lo que demuestra el autor catalán Àngel Burgas a partir de su visita a la ciudad de Medellín. (...) A su regreso a Barcelona, escribe un relato conmovedor y profundo (...) A manera de crónica, como si se tratara de un periodista que indaga en la intimidad de sus entrevistados, el autor une las historias de cada uno de estos jóvenes y desvela sus miedos, sus secretos y esperanzas".

Juan Pablo Hernández. La Página escrita n 10. Enero 2015.

Ese grito se ha convertido en una novela amarga y lírica a la vez, dura y llena de poesía, con un lenguaje tierno que es como una caricia que desde Barcelona se alarga hasta Jericó. Una novela que cruza muchas vidas tejidas con el hilo la experiencia de Àngel en aquellos días y su relación con la educadora Consuelo Marín "la del hablar poético", convertidos ambos en personajes literarios. (…) He disfrutado y he sufrido leyendo la magnífica prosa de mi compañero de letras. No podía ser de otra manera. Este libro deberían leerlo todos los jóvenes y los que ya no lo somos.

Rodolfo del Hoyo. Bloc "El bosc dels somnis perduts".

 

 

 

 

 

 

 


Llegiu-ne un fragment...