Presentació

Biografia
Bibliografia
Adults
Juvenil
Altres
Teatre
Fotos
Contacte


  Juvenil > Kamal i els alfabetistes

 
 

 

   
 

Editorial Edebé. Febrer 2015.
Col·lecció Periscopi.
247 pàgines
ISBN: 978-84-683-1594-2
Booktrailer


   
 
Text contraportada:

Com poden conviure, en una historia urbana, alemanys, turcs, ocupes, monstres, punks, il·luminats, nazis, àngels, ressuscitats, obsessos, ballarins de Bollywood i l'antic alfabet otomà? Doncs aquí ho fan! En aquesta trepidant aventura entre Istanbul i Berlín; mitjançant un mosaic de cultures i un collage de maneres de veure i de viure la vida; a través d'un ritme endimoniat, a base d'humor, ironia i riallades, amb transformacions, violacions de domicili i fins i tot teories sobre la fi de l'univers. La vida familiar, la vida alternativa, les diferents religions, la història del poble alemany i els éssers amb poder malèfic es donen la mà en es peripècies d'en Kamal, un noi de tretze anys al qual se li encomana una missió: salvar el món.

 
 
   
   
Opina l'autor:
  Kamal i els alfabetistes és una més de les meves novel·les corals. Volia que contingués grans dosis d'humor, d'acció, de fantasia desbordant, però dintre dels límits de la realitat i el context social d'una Alemanya molt europea però plena de turcs. És, abans que res, un homenatge a Berlín, i especialment a un dels seus carrers emblemàtics i que tant ha marcat la meva vida: el carrer Oranien. Allí hi conviuen no només dues cultures, l'alemanya i la turca, sinó també gent de pelatge social ben diferent. Kamal és un cant a la vida, a la multiculturalitat. Mai abans havia escrit sobre personatges fantàstics, i aquí ho faig, però no com en un fantasy, sinó més aviat com en una realitat contemporània i lliure, com la que sovint recrea per als seus lectors el meu admirat Salman Rushdie.  
 

   
La crítica diu:
 

Kamal és l'alfabetista que falta i és també l'objectiu d'un alfabetista renegat, el de la lletra K, un home amb poders i decidit a fer fracassar la missió de salvar el món. (...) Abans en Kamal es dedica a parlar-nos de la seva vida "normal" en un barri de Berlín on viuen molts immigrants sobretot turcs, però també ocupes o un vell nazi, tot un mosaic de cultures i visions dels món. (...) Malgrat que tot plegat sembla només una novel·la per riure i passar l'estona, el cas és que aquesta història esbojarrada mostra, sense alliçonar, la convivència i la tolerància entre cultures, religions i maneres de viure la vida.

Maite Ricart. Suplement Tendències. Diari El Mundo

Un collage que completa una de les novel·les juvenils més hilarants dels darrers temps.(…) La dificultat que suposa fer el salt a l'humor per a lectors preadults o postadolescents, una tasca difícil que sembla que els darrers anys ha estat desterrada de les lectures juvenils, a voltes massa preocupades per la recerca de la transcendència o l'espiritualitat i les emocions. Cal felicitar l'autor i l'editorial per obrir una escletxa i deixar passa un riure que oxigena i és saludable per a la LIJ.

Joan Portell. Faristol.

Molt divertit és Kamal i els alfabetistes, francament.(...) Amb moments hilarants, la novel·la és trencadora, i no perd mai el ritme (...) La tropa que es reuneix amb l’objectiu de salvar el món és digna d’una antologia de la comèdia, i una mostra de la més preciosa i entranyable diversitat humana. La composició de l’obra és esplèndida.

Miquel Rayó. Diari de Mallorca. Setembre 2015.

 

 

 

 

 

 

 


Llegiu-ne un fragment...