Presentació
Biografia
Bibliografia
Adults
Juvenil
Altres
Teatre
Fotos
Contacte


  Juvenil > Tots estimem l'Emma

 
 

 

   
 

La Galera. Barcelona 2018
Col·lecció Lluna Roja
239 pàgines
ISBN: 978-84-246-6235-4 
   
 
Text contraportada:

L'Emma va rebre la trucada dilluns a la tarda. Tot va comenšar amb aquella trucada. La pantalla del m˛bil indicava que era el VÝctor, un dels seus amics... per˛ la veu era d'una altra persona. Alg˙ havia trobat el m˛bil extraviat. Alg˙ havia reconegut l'Emma per les fotos que hi havia a la galeria. Alg˙ s'havia trasbalsat molt i va decidir contactar-hi. Alg˙ entraria en la vida de l'Emma per transformar-la i canviar-la per sempre. Un thriller absorbent que s'intensifica en cada pÓgina.

 
 
   
  L'autor opina:

Un dels meus temes recurrents és la relació pares i fills. Darrerament he treballat en tres obres la trama de les quals gira entorn a l'adopció, i la primera que es publica és aquesta. A partir de l'aparició d'un desconegut, la vida de l'Emma canvia per força i s'ha de replantejar fins i tot què en sap d'ella mateixa. L'aventura a la recerca de la seva identitat la porta a Nàpols, ciutat que em fascina. Una potent càrrega familiar i psicològica converteix la nova Emma en una barca a la deriva. M'hi he permès un "cameo" d'un personatge de Noel et busca (La Galera 2012) i un capítol final que fa de pròleg i epíleg a la vegada: si tot pinta tan malament en la nova vida de l'Emma, encara podia haver estat pitjor.

 
 
       
  La crítica opina:

Llegir Àngel Burgas és un plaer. La construcció de les seves novel•les, amb un llenguatge acurat, una estructura ben travada i tots els elements de la narrativa ben controlats, ens permet gaudir de la lectura. I aquest llibre no és menys.

Joan Portell. Faristol Nov 2018

 

Una festa d’aniversari amb joves de 18 i 19 anys. L’homenatjat perd el mòbil en una discoteca. Un noi el troba i se l’emporta a casa. El seu pare, un home depressiu i de baixa permanent, es decideix a tornar-lo i buscant noms veu fotos de la festa. Una noia, L’Emma, li crida l’atenció, tot i que fa molts anys que no la veu. Li truca i li diu que abans es deia Alba. I a l’Emma, a qui tothom estima, se li trenquen tots els esquemes.

Aquest és el plantejament inicial de Tots estimem l’Emma (La Galera), escrit per Àngel Burgas, que de l’obra anterior, Noel et busca, ha venut 21.000 exemplars, una xifra molt destacable en la franja de mercat més difícil de seduir.

Lluís Llort. El Punt Avui. 30/12/2018

 

A mi m'ha semblat una novel•la valenta pel seu nivell de lèxic i estil literari adreçat a lectors i lectores joves, per l'exigència que et demana com a lector escrivint tres punts de vista en què no hi ha bons ni dolents i et decantes a moments cap a uns i a moments cap als altres, i també definitivament un llibre coratjós per la duresa amb què descriu, sense por, la devastació personal a què alguns éssers humans es veuen abocats. Intueixo que l'autor, en Burgas, ens ho exposa de forma descarnada precisament perquè pot servir d'exemple per als nostres fills, del que no s'hauria de fer: malmetre inútilment les nostres vides.

Àngels Bassas. ElNacional.cat. Març 2019

 

La família és l’eix central de la novel•la, entre altres grans reflexions en trobem una que mostra com per inconscient que sigui i malgrat totes les ensarronades que pugui fer, un fill no deixa mai de ser-ho, ho veiem amb els pares de l'Ignasi que les passen de tots colors i pateixen el que no està escrit, però tot i així, no deixen mai de ser al seu costat. L’art, com a motor de fuga per cercar la bellesa i benestar, regala algunes reflexions precioses. La manca de disposar de mecanismes de defensa, tot i ser conscients que en qualsevol moment, la vida pot girar-nos l’esquena, posa en una difícil situació a la protagonista que transita en el seu pas cap a la maduresa, lleugerament forçada per els fets desencadenats.

Sílvia Cantos. Us recomano. Febrer 2019.

 

 
 
       


 

Llegiu-ne un fragment...