Presentació
Biografia
Bibliografia
Adults
Juvenil
Altres
Teatre
Fotos
Contacte


  Juvenil > E.M.

 

 

   
 

La Galera 2020-06-08
Col·lecció: Grumets +12
224 pàgines
ISBN: 978-84-246-6738-2


 
   
 
Text contraportada:

Comença un nou trimestre al Club de la Cistella. Un dels membres ha vist com, inesperadament, creixia la seva família, i dos més tenen problemes perquè han comès un delicte. L’Enric Mitjà, l’etern antagonista de la colla, no comença l’escola el dia que tocava. La Martina, com sempre, intervindrà en aquests i altres conflictes que tenen a veure amb la infidelitat, la lleialtat, l’esclerosi múltiple i fins i tot el canvi climàtic.

 
 
   
   
L'autor opina:
 

Cinquena aventura d’El club de la cistella! Com m’agrada reprendre de tant en tant la història d’aquests personatges! Des de l’humor intento connectar sempre amb les qüestions socials que afecten els nanos d’avui. Per aquesta entrega he comptat amb la col·laboració i complicitat de la FEM (Fundació Esclerosi Múltiple) per tractar del tema de la malaltia no en un llibre divulgatiu, sinó una novel·la de ficció i pensant amb un lector/a jove universal que, potser per primer cop, sentirà parlar de l’esclerosi i dels malalts que la pateixen. També vull destacar la situació familiar extravagant de la Pajarica: de cop té una germana superdotada!

 
 

   
La crítica diu:
 

“Burgas afegeix noves trames als personatges de sempre, que ja coneixem i ens hem fet nostres, i les fa avançar amb aquest punt d’humor blanc tan personal, amb escenes esbojarrades que contraresten els moments més didàctics, com quan parla de l’esclerosi múltiple o el canvi climàtic. E.M.Nova incorporació al club de la cistella, com el conjunt de llibres de la sèrie,no és l'obra més ambiciosa de Burgas, però tampoc ho pretén. És una sèrie de colla, realista i del territori (quines altres tenim?) dirigida a la franja de lectors que tot just comença l’insti, i que, no només manté l'interès, sinó que va agafant més solidesa en cada entrega.

Glòria Gorchs. Revista Faristol


L’objectiu no era fer un llibre divulgatiu, sinó una novel·la de ficció que ens servís per apropar la problemàtica a un públic jove que potser és el primer cop que sent parlar de l’esclerosi múltiple. Amb la col·laboració i la complicitat de la Fundació, he pogut conèixer de primera mà testimonis que m’han servit per construir la història d’un jove que acaba de tenir el seu primer brot”, explica Àngel Burgas.
A l’hora d’escriure el llibre, l’autor es va entrevistar amb un jove amb esclerosi múltiple, Ramon Panés, a qui li van diagnosticar la malaltia als 14 anys. La seva història i com va viure el diagnòstic de l’esclerosi múltiple han servit d’inspiració a l’hora de crear el personatge d’Enric Mitjà.

FEM. Fundació esclerosi múltiple
 

Llegiu-ne un fragment...