Presentació
Biografia
Bibliografia
Adults
Juvenil
Altres
Teatre
Fotos
Contacte


  Juvenil > Barcelona Escape Room.

 

 

   
 

Jollibre
Sanoma infatily juvenil y Grupo Promotor
227 pàgines
ISBN: 978-84-18650-14-7


 
   
 
Text contraportada:
A la Berta no li agraden les activitats o celebracions que es basen en l’artifici i la mentida. Per això no ha fet mai cap escape room. Com s’ha d’empassar que tot allò que li proposen és de debò? Els seus amics la conviden a fer-ne un. Ella, sense ser conscient que ha sortit del joc, entra en una partida real i esfereïdora per tot Barcelona, l’objectiu de la qual no és trobar una sortida en seixanta minuts, sinó salvar la vida d’una persona. Barcelona Escape Room confronta la realitat amb la ficció: la ciutat esdevé una mena de plató en el qual es juga una partida perillosa plena de delinqüència, conflictes morals, personatges de dues cares i adrenalina. Servirà la clau que troba la Berta per arreglar les coses?  
 
   
   
Opina l'autor:
  La idea en va venir de seguida la primera vegada que em van parlar dels escape rooms: em vaig imaginar una partida “real” i fora de les parets de l’espai on es feia l’activitat. Era com començar amb un joc (artifici) i que s’anés convertint en una aventura (realitat). He barrejat, com faig sovint, estructura de thriller amb qüestions de caire moral, en aquest cas l’existència del tràfic de persones i la soraritat o solidaritat entre les dones. Em venia molt de gust retratar espais ben diferents de la ciutat així com les variades tipologies de caire social i econòmic que els habiten: de la zona alta a sectors marginals de barris del Besós. També he volgut que hi apareguin personatges de totes les edats per mostrar que no sempre l’edat és signe d’intel·ligència i seny.  
 
   
   
La crítica diu:
 

Amb un ritme narratiu àgil, la trama –l’intent de la protagonista de salvar un nadó aparentment segrestat– s'alimenta de diverses subtrames que enriqueixen l’argument. La narració en primera persona permet dosificar la informació per mantenir la intriga fins a un final que es dibuixa i es desdibuixa abans d’arribar al definitiu, que hollywoodeja un xic.

L’edat de la protagonista i la seva posició un xic ingènua davant del món situen la novel·la en la franja juvenil, però sens dubte també en poden gaudir adults que busquin un thriller molt llegidor.

Àgata Losantos. Revista Faristol

 

A Burgas li agrada emular les aventures clàssiques del segle XIX. Barcelona Escape Room té molt d’això, sobretot, en l’apartat de l’heroïna, una noia que accepta, malgrat el risc, un repte i, gràcies a aquest, ella es transforma, evoluciona tant emocional com intel·lectualment, i es mostra la solidaritat entre dones. Ho fa lluitant contra una xacra social molt dura i decidint «anar en contra del sistema» perquè aquest no soluciona els problemes a la velocitat que seria necessària. Un altre dels mèrits de la novel·la del figuerenc és també el seu ritme trepidant. El cert és que el lector no descansa ni un moment, com tampoc ho fan els personatges que poblen la història, els quals, poc a poc, van mostrant les seves cartes.

Cristina Vilà. Setmanari Empordà

 
 

 

Llegiu-ne un fragment...